Hautausmaa

TAVIVAARAN PIENELÄINHAUTAUSMAA ROVANIEMELLÄ

Pieneläinhautausmaan paikat lunastetaan kauttamme. Soittamalla saat hautaamisohjeet ja tiedon vapaasta paikasta.

ELÄIMEN HAUTAAMISTA EI SAA ALUEELLA SUORITTAA ILMAN YHTEYDENOTTOA ALUEEN VUOKRAAJAAN.

040-379 7547

nina@rovaniemenelainkeskus.fi

Hinnat

Hautapaikkamaksu

65

TAVIVAARAN PIENELÄINHAUTAUSMAAN SÄÄNNÖT

1. Tämä hautausmaasääntö koskee Tavivaaran pieneläinhautausmaata, joka perustettiin v. 2009.

2. Pieneläinhautausmaa on Rovaniemen kaupungin omistamaa aluetta ja se on tarkoitettu koirien, kissojen, jyrsijöiden, lintujen sekä muiden pienlemmikkien hautaamista varten.

3. Hautausmaasuunnitelman on laatinut Rovaniemen kaupungin Tekninen palveluosasto. Alueen pinta-ala on 1,7 ha. Alue on jaettu lohkoihin. Uurna-alueella uurnat lasketaan 0,5m syvyyteen ja hautapaikan koko on 0,5 x 0,5m.

4. Rovaniemen kaupunki hoitaa tarvittavat suuret peruskunnossapitotyöt ja seuraa ympäristöviranomaisten antamat veden tarkkailut, seurannan ja raportoinnin saatujen ohjeiden mukaisesti. Hautausmaa hoidetaan metsähautausmaana.

5. Hautaus tehdään annettujen ohjeiden mukaisesti merkittyyn paikkaan. Eläimet haudataan valmiiksi kaivettuun hautauraan järjestyksessä. Hautapaikka rajataan levyllä, jonka seuraava eläimen hautaaja siirtää merkiksi uudelle hautaukselle. Eläintä ei saa kääriä maatumattomaan kääreeseen tms.

6. Hautapaikka tulee lunastaa ennen hautausta Rovaniemen Pieneläinhautauspalvelusta (p. 040 379 7547). Lunastamaton hauta otetaan uudelleen käyttöön.

7. Hautapaikka luovutetaan 10 vuodeksi. Hautapaikan saa merkitä sopivalla muistomerkillä, esim. puisella tai kivisellä laatalla. Ristin tai ristiaiheiden käyttöä ei sallita. Jos sellainen havaitaan, vaihdatetaan se esim. laataksi. Haudalle ei saa istuttaa puita ja pensaita. Pienet kukkalaitteet ovat sallittuja.

8. Maksu suoritetaan käteismaksuna varauksen yhteydessä. Maksu on 60€ /hauta (sis. alv 24%) Teknisenlautakunnan taksapäätösten mukaisesti.

9. Haudan peittämiseen käytetään kesällä kaivumaita ja talvella kuivaa hiekkaa. Työvälineet ovat alueen varastossa ja asiakkaiden käytettävissä. Hautapaikan haltija huolehtii itse hautapaikan painumisen jälkeen tarvittavat täytöt ja tasaukset.

10. Alueen käyttöä ja hoitoa koskevissa asioissa voi ottaa yhteyttä Rovaniemen Pieneläinhautauspalveluun (p. 040 379 7547) ja Tekniseen palveluosastoon (p. 016 322 6314). Alueen hoitoa valvoo kaupungin terveystarkastaja.

11. Kaupungininsinöörillä on oikeus tehdä tarvittavia toimintamuutoksia, mikäli käytännön toimenpiteet sitä edellyttävät.

Ota yhteyttä

Voit ottaa meihin yhteyttä alla olevalla lomakkeella.